U nekim zajednicama na Ostrvu je r0dbinsko vjenčanje i dalje dozvoljeno. Irkinja po imenu Čentel Kili iz Retkila je otkrila kako je ona udata za svog prvog rođaka Džima na vjenčanju gdje je bio i pozvan čitav grad, a osim toga je bilo pozvano i 73 kuma za Džima, te sedam djeveruša za Čentel.

Tradicionalne nomadske porodice iz Irske provode deset mjeseci u godini putujući prije nego što se one vrate kući u decembru na sezonu vjenčanja kao što je to dokumentovano u skorijoj epizodi jednog programa koji se prikazuje na televiziji.

Tako se u tome periodu može čak da očekuje i do 10 ceremonija sedmično sa porodicama koje pripremaju svadbene prijeme i događaje za buduće parove. Njihovo vjenčanje je obezbjeđeno kada je porodica od nevjeste platila porodici od mladoženje miraz u rasponu od 41 do 99 hiljada funti.

Oni su htjeli napraviti vjenčanje koje će da se dugo vremena pamti, a tako je haljina od Čentel bila ukrašena sa 20 hiljada kristala u omiljenom dizajnu, a video pogledajte na linku OVDJE