Srđan Janković, osumnjičen za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, odlučio je da prekine ćutanje i spreman je da preko svog advokata iznese svoju verziju događaja.

Prema našim nezvaničnim informacijama, Janković je dva dana razmatrao ovu odluku prije nego što je konačno odlučio da da izjavu Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Branilac osumnjičenog Srđana Jankovića, najavio je da će njegov klijent uskoro iznijeti svoju odbranu – saopštilo je Više javno tužilaštvo u Zaječaru.

Danka Ilić, dvogodišnja djevojčica, nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora. Nakon desetodnevne intenzivne potrage, nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora. Nakon desetodnevne intenzivne potrage i provjere svih prikupljenih tragova i informacija, policija je uhapsila Srđana i Dejana iz Bora, osumnjičene da su djevojčicu udarili automobilom, a zatim njeno tijelo stavili u gepek i odvezli na deponiju.

Tijelo djevojčice još uvijek nije pronađeno.

Dejan Dragijević je detaljno opisao zločin , otkrivši da su tijelo bacili na deponiju, što je usmjerilo potragu za Dankom na selo Zlot. Pretražene se deponije, dvorište porodične kuće Dragijevića, šahte i sva moguća mjesta koja bi mogla pružiti neki trag, ali za sada bez uspjeha.

Policija je iz kuće Dejana Dragijevića u selu Zlot kod Bora zaplijenila više desetina predmeta koji bi mogli biti ključni dokazi u istrazi. Također, oduzeta su oba privatna automobila osumnjičenih koja su poslata na vještačenje.