Đorđe Đorđević Piloš poznati harmonikaš i brat Zlate Petrović, nedavno je preminuo, što je izazvalo duboku tugu kod poznate pjevačice. Đorđević je proveo svoje posljednje dane u bilnici zbog zdravstvenih problema sa jetrom. Vijest o njegovoj smrti teško je pogodila Zlatu Petrović, koja je odmah nakon nastupa saznala tužnu vijest. Hitno je napustila aerodrom i otišla u bolnicu kako bi bila uz svog brata u posljednjim trenucima.

Brojne poznate ličnosti iz muzičkog svijeta su se oprostile od ovog izuzetnog harmonikaša. Hasan Dudić, bivši suprug Zlate Petrović, izrazio je svoju tugu riječima: “Nema više najboljeg među najboljima. Harmonikaš i kompozitor Đorđe Đorđević Piloš više nije među nama, rođeni brat moje bivše supruge Zlate. Moja duša, moj Piloš… Neka je sa anđelima” Harmonikašica Bilajna avković također je poslala svoj posljednji pozdrav preminulom Đorđeviću: “Napustio nas je naš Piloš. Dušo moje duše… Nismo se tako dogovorili. Saučešće porodici.”

Đorđe Đorđević Piloš ostavio je neizbrisiv trag u muzičkom svijetu. Mnoge komšije Zlate Petrović se sjećaju lijepih trenutaka koje je dijelio sa svojom kćerkom Zlatom, također pjevačicom. Mala Zlata, nasledila je talenat od svog oca i tete, pjevajući  predivno, iako nije ostvarila veliki uspjeh na domaćoj sceni, već je svoju karijeru izgradila pretežno u inostranstvu. Đorđević je bio poznat kao legenda harmonike, smatran najboljim harmonikašem na prostorima bivše Jugoslavije.