Anđela Ignjatović Breskvica, favorit ovogodišnje “Pjesme za Evroviziju” s pjesmom “Gnezdo orlovo”, komentirala je nedavnu zabranu nastupa u Banjaluci, koju je zajedno s nekoliko drugi srpskih izvođača dobila zbog odluke gradonačelnika Draška Stanivukovića.

Breskvica je izrazila zbunjenost i nejasnoću oko razloga zabrane, ističući da je prilikom ranijih nastupa u Banjaluci sve proteklo odlično. Na tim koncertima prilagođenim i mlađoj i starijoj publici prisustvovalo je više od 5.000 ljudi, a povratne reakcije su bile pozitivne.

Unatoč pozitivnom iskustvu, Breskvica je bila iznenađena kada je saznala za zabranu ponovnog nastupa u Banjaluci, koju je smatrala neopravdanom. Iako je čula razne komentare u vezi s zabranom, nije dobila službeno objašnjenje od gradonačelnika.

Navodni razlog za zabranu bio je korštenje slike iz njenog spota za pjesmu “Lutka” na gradskim bilbordima, na kojoj je bila s plastičnim pištoljem. No, Breskvica smatra da to nije opravdanje za zabranu nastupa te da je to iskorišteno samo zbog rime s njenim imenom.

Unatoč zabrani, Breskvica zadržava pozitivna sjećanja na Banjaluku i svoju publiku tamo te ne očekuje ni kontakt ni objašnjenje od gadonačelnika.