Blizanci oduvek intrigiraju proučavače, a jedan fascinantan primer su braća Džim iz Ohaja, koji su godinama živjeli razdvojeno, vodeći gotovo identične živote. Već kao bebe su bili odvojeni i predati na usvajanje samo tri dana nakon rođenja. Prvi put su se susreli kada su napunili 39 godina.

U toj 1940. godini, kada su odvojeno usvojeni, oba para usvojitelja su, slučajno, nazvala dečake Džejm. Obojica su kasnije dobila nadimak Džim.

Prema izveštajima stranih medija, obe porodice su bile svesne da dijete koje su usvojile ima blizanca, ali nisu znale gdje je niti šta se s njim dešava. Iako su njihovi putevi bili različiti, životi su im se nevjerovatno paralelno razvijali. Tokom tih 39 godina, braća nisu znala ništa jedno o drugome.

Obojica su imala psa kojeg su nazvali Toj, bili su izuzetni u matematici i tehničkim vještinama, dok gramatika nije bila njihova jača strana. Oba brata su se ženila dva puta, a prva žena oba Džima se zvala Linda. Kao dodatak čudu, oba Džima su kasnije upoznala i oženila žene po imenu Beti. I to nije kraj! Oba Džima su imala sina, a njihovi sinovi su se zvali isto – Džejms Alan. Oba brata su bila strastveni pušači, vozili su isti automobil i radila su u osiguravajućem sektoru.

Braća su ostala u potpunoj neznanju jedno o drugome sve dok jedan od njih nije odlučio pronaći svog “izgubljenog” brata. Njihov slučaj postao je zanimljiv i naučnicima, koji su ih kasnije podvrgli raznim testovima. Braća Džim su postali deo studije na Univerzitetu u Minesoti, koja je otkrila gotovo identičnu istoriju bolesti. Zapanjujuće, zar ne?