Petak navečer donio je iznenadni nestanak Jahrah (54) u blizini njene obiteljske kuće u pokrajini Jambi, na zapadnom otoku Sumatra. Slijedila je brza reakcija i dva dana kasnije, mještani su otkrili veliku zmiju s izrazito natečenim trbuhom. Prilikom otvaranja zmije, iznenađujuće, pronađeno je tijelo nesretne žene.

Predstavnik sela, Anto, izjavio je da je piton vjerojatno uzrokovao smrt Jahrah tako što ju je ugušio svojim tijelom. Za potpuno probavljanje takvog obroka, zmiji bi moglo trebati tjednima, a tijelo Jahrah izgledalo je gotovo nepromijenjeno, uključujući i odjeću, nakon što je zmija bila otvorena, prema izvještaju Daily Mail-a.

Osoba koja je u petak otišla u šumu nije se vratila kući, što je potaknulo njenu obitelj da prijavi nestanak nadležnim vlastima, pokrenuvši time potragu. Kada su mještani pronašli zmiju, odlučili su je ubiti i otvoriti. Svi su bili iznenađeni otkrićem da je žena koja se tražila bila unutar želuca zmije, izjavio je policijski službenik.

Lokalni stanovnici već su pokušali uhvatiti zmiju dužu od osam metara, no bila je izuzetno snažna te im to nije pošlo za rukom, ističe vođa sela. On dodaje da su mještani duboko zabrinuti zbog situacije jer su dvije ogromne zmije nedavno progutale i dvije domaće koze.

U Indoneziji, prisutan je značajan broj divovskih mrežastih pitona, sličnih onima koji su se našli uključeni u incident s Jahrah. Ove zmije naseljavaju udaljene šumske područja te se hrane divljim životinjama, povremeno uključujući i ljude.