U selu Dobrljin kod Prijedora dogodila se nezapamćena tragedija koja je potresla lokalnu zajednicu. Tijela dviju žena pronađena su u kući, dok je muškarac, koji je bio ranjen, kasnije preminuo od ozljeda.

Prema preliminarnim rezultatima istrage, utvrđeno je da je riječ o dvostrukom ubojstvu i samoubojstvu. Lokalni mediji neslužbeno izvješćuju da su žrtve bile članovi jedne obitelji, majka i njena kći te sin, koji su zajedno donijeli tragičnu odluku. Oproštajno pismo pronađeno tijekom istrage ukazuje na razloge koji su ih naveli na taj očajnički korak.

Istragom je utvrđeno da je obitelj proživljavala teške trenutke nakon gubitka najmlađeg člana obitelji koji je preminuo u svibnju od leukemije. Očajni zbog gubitka i neizdrživog tereta bola, odlučili su okončati svoje živote. Navodno je brat koristio pištolj kako bi ubio majku i sestru, prije nego što je okrenuo oružje na sebe. Navodno su to objavili u pismu koje je pronađeno na mjestu događaja.

Policija je izvijestila da su pronađena tijela Z.Z. i Lj.K., te muškarca Ž.Z. koji je pretrpio teške tjelesne ozljede uzrokovane vatrenim oružjem, a koji je preminuo tijekom transporta u bolnicu.

“Postupkom koji je vodio tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Prijedor utvrđeno je da se radi o ubojstvu i samoubojstvu”, priopćila je policija.