Martina P.S. (23) i njen suprug Lav P.S. (25) su u petak, kako se sumnja, izvršili strašan čin ubivši svoja dva sina (1) i (3), nakon čega su se, držeći se za ruke, bacili sa 17. sprata solitera u Novom Sadu. Prema saznanjima, od kada se udala za Lava, Martina nije održavala kontakt sa svojom porodicom.

Prijatelji porodice iz Bačkog Petrovca, Martinine rodne varoši, navode da je Martina nekada bila veoma privržena porodici, ali da su godinama već izgubili kontakt s njom.

“Majka joj je divna žena, ali povučena. Rijetko kada govori o porodici i privatnim stvarima, a sa Martinom se dugo nismo čuli, niti smo znali šta se s njom dešava”, rekla je prijateljica Martinine majke.

Dalje dodaje: “Da li je došlo do svađe između njih ili šta se tačno desilo, nikada nam nije rekla. Znam da su imali još jednu porodičnu tragediju, gde je blizak rođak izvršio samoubistvo, moguće je da je to doprinelo Martininom povlačenju. Strašno mi je sve ovo.”

Martina i Lav su, kako se navodi, detaljno isplanirali smrt cjelokupne porodice, a istražitelji tragaju za motivom u sekti.

Sumnja se da su Martina i Lav u petak prvo ubili svoje sinove u kući na Petrovaradinu, a zatim su zajedno skočili sa solitera. Tijela njihove djece su pronađena u sobi, prekrivena čaršafima. Iako na telima nije bilo tragova nasilja, postoji sumnja da su dečaci otrovani. Policija je pronašla kesicu fungicida, sredstva za zaštitu biljaka, u dvorištu njihove kuće.