Ova tragedija u naselju Klisa u Novom Sadu je ostavila komšije u potpunom šoku i nevjerici. Niko nije mogao da nasluti šta se dešavalo u porodičnoj kući dok nije došla policija i otkrila strašan zločin koji je Nikola počinio nad svojom suprugom Gordanom.

Jedan od komšija izjavio je da je Nikola često govorio o svojoj sreći sa suprugom Gordanom i uspjehu u poslu, te da nikada nije spominjao ništa o svojoj prošlosti, uključujući ni o ocu koji je navodno počinio sličan zločin. Svi su bili šokirani i zbunjeni time šta je moglo natjerati Nikolu da izvrši tako strašan čin, s obzirom na to da je sve djelovalo kao da je imao stabilan i srećan život.

Nikolina sestra izrazila je želju da razgovara sa Nikolom i sazna zašto je to učinio, dok su ostale članice porodice otišle  da se sklone od užasa koji su doživjele. Komšinica je opisala jezu i užas koji je prolazila tokom tragedije, sa djevojkama koje su vrištale i plakale, dok je pas bio uznemiren i čak ugrizao inspektora za ruku od stresa.

Nikola je trenutno stabilno i svjestan svojih postupaka, očekuje se da će biti ispitan u tužilaštvu kada bi se utvrdili svi detalji ovog tragičnog događaja. Sve ovo ostavlja zajednicu u dubokom šoku i tuzi, pitajući se kada se ovakvo nešto moglo dogoditi.