Snežana Đurišić, dugogodišnja ikona estrade, i dalje aktivno učestvuje u muzičkoj sceni. Osim što nastupa, redovno se poajvulje i na televiziji kao članica žirija u muzičkim emisijama. Iako je dugo vremena provela u Srbiji i radila na njenom estradnom nebu, nedavno je donijela odluku koja je iznenadila mnoge – odrekla se srpskog državljanstva.

Umjesto toga, Snežana sada posjeduje američko državljanstvo, nakon što je njena kćerka preselila u Sjedinjene Američke Države. Po završetku snimanja emisije “Zvezde Granda”, Snežana se pskoavala i preselila u svoj novi dom u Americi.

Snežana Đurišić je poznata kao srpska folk pjevačica, rođena 6. juna 1959. godine u Kragujevcu, Srbija. Svoju karijeru započela je veoma mlada i brzo stekla popularnost svojim izvanrednim talentom i prepoznatljivim glasom. Njen repertoar obuhvata tradicionalne narodne pjesme, ali i moderne folk hitove. Uz brojne uspjehe na muzičkoj sceni, Snežana je također učestvovala u raznim muzićkim takmičenjima i emisijama, a postala je poznata široj publici kao članica žirija u popularnoj emisiji “Zvezde Granda”.