Jelena Karleuša se ističe kao osoba koja je izuzetno posvećena svom poslu na estradi, često pružajući više od drugih. Međutim, ono što je za nju najvažnije na ovom svijetu je majčinstvo.

Kada se kamere ugase, Jelena Karleuša postaje obična mama, posvećena grljenju, ljubljenju, tješenju, savjetovanju, podržavanju, ponekad i grdnji, vožnji, dovođenju i kuhanju za svoje kćerke Atinu i Niku. Ona se brine o njihovom vaspitanju i obrazovanju, smatrajući ih najvećim blagom i smislom svog života.

Već je planirala njihovu budućnost, posebno u pogledu školovanja. Kada je riječ o tome, Jelena je otkrila da će njene djevojčice ići na školovanje u London ili Americi, jer joj je i njima i njoj veoma važno da steknu kvalitetno obrazovanje.

Pop diva je opisala svoj tipičan dan sa djecom kao početak u pola sedam ujutru, doručak, vožnju u školu, zajednički ručak nakon povrartka kući, pa zatim rad na domaćim zadacima, gledanje filmova, posjete lijepim mjestima i putovanjima. Naglasila je da je njena uloga kao majke da se brine o djeci, podstiče ih i podržava u njihovim interesovanjima. 

Iako se bliži dan kada će djeca odrasti i napustiti dom, Jeleni je najvažnije da svojim ćerkama omogući ostvarenje njihovih snova, čak i ako to podrazumijeva razdvojenost. Njen krajnji cilj je da Atina i Nika dobiju najbolje obrazovanje i postanu uspješne, kao i njihovi roditelji.