4 kućna uređaja bukvalno gutaju pare, zbog njih su računi ogromni: Stručnjak otkriva najčešće greške i kako da uštedite

0
158

Svi smo svjesni da često budu poskupljenja i tako nama ostaje samo da probamo uštediti na nekoliko načina koliko to možemo, a u svemu tome je također i bitno znati šta vam troši najviše u domu.

Frižider, aspirator i električni šporet su smatrani kao najveći potrošači električne energije u kuhinji, pa prema riječima stručnjaka, frižider zapravo troši najviše i na njega spada oko 12 posto računa za struju.

Kako bi se smanjila potrošnja energije od toga aparata, stručnjaci savjetuju da vi kupujete manje hrane, tačnije ono što je vama najpotrebnije. Količina energije koja je potrebna za držanje hrane u frižideru će zavisiti od toga koliko je frižider opterećen.

Također su naveli stručnjaci da će redovno odmrzavanje da pomogne da se uštedi na računima. Također su otkrili koji to uređaj još troši dosta energije, a to je zapravo aspirator. Navedeno je da kako bi vi izbjegli to, potrebno je da ga uključite onoga momenta kada krenete da kuhate, pa da isključite 5 do 10 minuta kada isključite šporet.

LEAVE A REPLY