Nina i Dragan Kobiljski, roditelji preminule Eme, danas su stali pred Viši sud u Beogradu kako bi svjedočili na suđenju dječaku, njegovim roditeljima i školi “Vladislav Ribnikar” zbog dramatičnih događaja koji su se odigrali 3. maja prošle godine. U njihovom svedočenju naglasili su da se njihov život zaustavio upravo tog dana.

Emotivno, Dragan Kobiljski, prepoznatljiv po svom trenerskom angažmanu u odbojci, podijelio je da je primio vest o tragediji dok je bio u Rumuniji, gde je trenirao odbojku.

Dragan Kobiljski, otac preminule Eme Kobiljski, počeo je svoje svjedočenje ističući da su prije tragedije živeli život iz bajke, ispunjen srećom i bezbrižnošću. Nisu osjećali nikakvu potrebu jer su vjerovali da im takav život pristoji. S tugom je podijelio bol koji trenutno proživljavaju, naglašavajući da su prije tragedije jednostavno uživali u velikoj sreći.

Iskazao je svoja osjećanja kada mu je supruga Nina saopštila o pucnjavi u školi “Vladislav Ribnikar”. Otvoreno je opisao kako se osjećao prilikom saznanja prvo o pucnjavi, a zatim i o stravičnom događaju.

Gušila me je atmosfera u stanu. Morao sam izaći napolje. Kada me je Nina obavijestila da je naša draga Ema ubijena, jednostavno sam pao na zemlju i ležao. Postavljalo se samo jedno pitanje – Zašto?

Zatim je opisao posljednji susret s mjezimicom tokom identifikacije, koristeći emotivne riječi da bi prenio njenu ljepotu. Tokom svjedočenja, Kobiljski je podijelio da i dalje šalje poruke na Emin broj telefona, dijeleći s njom trenutke iz svakodnevnog života, dok svako veče gleda njenu sliku.