Danas je na groblju u mjestu Ljubić kod Viteza obavljena dženaza za Husu Patkovića, koji je bio samohrani otac četvero djece.

Nakon tragične vijesti o samoubilačkoj smrti Husa Patkovića, 48-godišnjeg oca četvero djece koji se sinoć objesio, tuga je obavila ne samo Ljubić, već i cijelu Vitešku općinu.

Huso je hrabro nastojao osigurati egzistenciju svoje djece, a ranije su za ovu porodicu organizirane humanitarne akcije. Jedna od tih akcija rezultirala je novim domom za Patkoviće, s obzirom na to da je njihova prethodna kuća bila u iznimno lošem stanju.

Inicijativu za obnovu kuće porodice Patković pokrenuli su članovi humanitarne organizacije “Dirhem” i skupina humanista iz Travnika 2020. godine. U to vrijeme, Huso je sa svojom djecom živio u vrlo teškim uvjetima – u kući s lošom elektroinstalacijom, problemima s vlagom i bez kupatila. Kao jedini staratelj, nije imao mogućnost pružanja sretnijeg djetinjstva.

Huso Patković postao je predmet brojnih medijskih priča, a novinari su ga često posjećivali kako bi saznali više o njegovom životu. U intervjuu s novinarom Mirsadom Tutmićem, Huso je dijelio intimne pojedinosti o svojoj životnoj priči, uključujući činjenicu da mu je supruga napustila obitelj, udavši se za drugog muškarca i ostavivši čak i djecu.