Voditeljka Tamara Grujić suočava se s izazovom mjesečarenja od pubertetskog doba, a tokom godina je doživjela različite situacije uslijed ovog problema.

Na primer, jednom prilikom se našla u sobi svog kolege i prespavala u njegovom krevetu, dok se često dešava da tokom noći ode do toaleta i tamo ostane sve dok je neko od ukućana ne pronađe.

Tamara sada detaljno govori o svom problemu, opisuje kako izgledaju noći kada mjesečari, s kojim sve izazovima se suočava, ali i šta ju je to što je plaši.

-Problemi sa mjesečarenjem počeli su me pratiti od moje dvanaeste godine, i do danas se suočavam s tim izazovom. Kako je sve počelo, to je i dalje nepoznanica, nisam o tome razgovarala ni s psihijatrima ni s prijateljima koji se bave tim poljem. Stičem utisak da će i moja kćerka slijediti moj put, jer već kao mala pokazuje znakove mjesečarenja, ustajući iz kreveta ujutro, okrećući se lijevo-desno, ponekad izgovarajući nešto i potom se vraćajući u krevet – podelila je Tamara.

-Tokom godina sam doživljavala periode mjesečarenja. Prvi put se to desilo kad mi je bilo dvanaest godina i trajalo je neko vrijeme. Uobičajeno kažu da stres može pokrenuti ove epizode, a kod mene se to intenziviralo kad sam bila pod većim stresom i pritiskom. Tada obično traje nekoliko dana – izjavila je voditeljka, ističući podršku koju joj pruža suprug.

-Postoje različite vrste mjesečarenja, ali nikada nisam bila osoba koja izlazi iz objekta u kojem se nalazi, što me zaista plaši. Ono što se meni dešava je da postanem dezorijentisana, što je prilično smešno, obično se “zaglavim”. Tokom noći mi je potrebno otići do toaleta, ali ako su vrata zatvorena, ja ostanem ispred njih. Ako neko od ukućana primijeti da želim u toalet, otvore mi vrata. Ranije su to obično radili moji roditelji, a sada to čini suprug. Uglavnom, sačekaju da završim i vrate me u krevet. Ponekad se desi da ustanem iz kreveta i odem do ćoška, udarim u zid i tamo ostanem. Takođe, dešavalo mi se da pronađem put do toaleta, ali se ne vratim iz njega – pojasnila je Tamara.