Pjevač Haris Džinović i Melina Džinović su danas zvanično okončali svoj brak u Prvom osnovnom sudu u Novom Beogradu.

Nakon razvoda, Haris je dao veliki intervju u kojem je otvorio dušu o njihovom braku. Istakao je da je saznao da ga je Melina godinama varala, iako je imao sumnje, ali nije provjeravao te sumnje.

Haris Džinović

Haris je u svom intervjuu izrazio osjećaj olakšanja što je sudski razveden, ističući da je proces bio brz i bez odlaganja. Ipak, izrazio je duboko razočarenje i bol zbog saznanja da ga je Melina godinama varala. Naglasio je da je porodica za njega svetinja te da se osjeća izdanim i prevarenim. Osim toga, istakao je da ga najviše boli nepoštovanje, nezahvalnost i izdaja, a ne materijalna strana situacije.

Haris Džinović, Melina Džinović

Haris je izrazio neizvjesnost u vezi sa podjelom imovine, ističući da će zakon odrediti šta će pripasti Melini. Napomenuo je da su se odvajali već duže vrijeme, a ona je praktično nestala iz kuće, izbjegavala susrete sa njim čak i u prisustvu djece. Haris naglašava da nikad nije bio nasilan prema njoj i da je uvijek činio dobro, te se pita kako je zaslužio takav tretman nakon što je Melina zagovarala očuvanje braka kao institucije.

Haris Džinović

Naglasio je da nije bilo problema u braku i da se ona posepeno odvajala do nejga, družeći se s drugim ženama i putujući, dok je on bio sve više sklonjen sa strane. Izrazio je teško prihvatanje razvoda, ali istakao da se osjeća jačim i spremnijim nakon toga, uz vjerovanje da mu je Bog pomogao u tom procesu. Također priznao je da je tek sada saznao za njene prevare, koje su trajale godinama unazad, iako je sumnjao u njih, ali nije aktivno istraživao ili slao ljude da je prate.

Melina Džinović, Haris Džinović

Sa našim sinom se nije čula mjesec i po dana, krasna majka. – rekao je Haris Džinović.