Na različitim društvenim mrežama pojavile su se slike uništenih jumbo plakata koji su reklamirali nadolazeći koncert poznate pjevačice Svetlane Cece Ražnatović u Mariboru.

O prisutnosti tih plakata u Hrvatskoj postoje različita stajališta: jedni zagovaraju njihovo uklanjanje, dok se drugi protive, ističući važnost očuvanja imovine. Jedan građanin je izrazio užas zbog prizora koji je zatekao tijekom šetnje. “Nismo bili sigurni što je više uznemirujuće: što je plakat u ruševinama ili što ga krasi Cecin lik. Iako osobno ne slušamo Cecu, uništavanje imovine nas je duboko zabrinulo. Jučer je na društvenim mrežama ponovno osvanuo sličan plakat, ali na drugom mjestu.”

Stanovnici Laništa su u šoku jer im je srušen jumbo plakat u mjestu. “Zaista je poražavajuće svjedočiti ovakvom prizoru u srcu Zagreba! A da stvar bude gora, to se događa na Laništu, naselju s značajnim boračkim stanovništvom”, zaključuju.

Pjevačica je iznijela svoje stajalište o ovom događaju, naglašavajući da politička pitanja ne bi trebala utjecati na glazbu. U svojoj izjavi, Ceca je izrazila divljenje prema hrvatskom narodu, ističući ujedinjujuću moć glazbe koja prelazi političke i geografske granice.

“Ekstremne manjine me ne dotiču, a posebno Albanci iz Hrvatske”, rekla je kratko Ceca.