Jelena Jovanović je sudjelovala u emisiji “Zvezde Granda” tijekom 2008. i 2009. godine, iako nije uspjela doseći finale, stekla je titulu jedne od najljepših natjecateljki u povijesti showa. Unatoč neuspjehu u postizanju statusa članice “Grand” produkcije, Jelena nije odustala od svoje glazbene karijere te je samostalno krenula putem estrade. Snimila je nekoliko singlova te se istaknula kao naslovna zvijezda srpskog izdanja “Plejboja”, koristeći taj potez kao sredstvo za napredovanje u karijeri. S istim ciljem, 2013. godine pridružila se petoj sezoni rijalitija “Farma”.

Njezino sudjelovanje u rijalitiju obilježila je romantična veza s bivšim odbojkašem Edinom Škorićem. Iako su nastavili svoju ljubavnu priču nakon završetka rijalitija, njihova veza nije dugo potrajala, što je rezultiralo Jeleninim postupnim povlačenjem iz središta pozornosti.

https://www.facebook.com/jelenajovanovicyoga/photos/a.115962559654/10158664367199655/?type=3&ref=embed_post

Danas, Jelena se posvetila novoj djelatnosti. Na njezinom Facebook profilu pojavile su se fotografije kojima poziva ljude da se pridruže njezinom programu koji je usmjeren na oporavak želuca.