Ova priča je kao iz nekog kriminalističkog filma ili knjige, samo što je riječ o stvarnom događaju koji se desio u Bosni i Hercegovini.

Zbog trostrukog ubistva, ovaj čovjek sa slike Fikret Hadžić, poznat kao Hadžija, leži u zatvoru jer je osuđen na kaznu od 24 godine. Čudno je što se uopšte ne kaje, već se čak ponosi svojim djelom.

Nema kajanja

Fikret je jedan od najpoznatijih zatvorenika u Bosni i Hercegovini, o njemu su pisali mediji u regionu. Tvrdi da se nije pokajao što je eliminirao one koji su ga maltretirali, pretukli i izboli nožem.

Trenutno je u Kazneno-popravnom zavodu Tuzla gdje izdržava svoju dugu kaznu. Prije toga nije imao nikakvih krivičnih djela, niti prekršaja. Osuđen je na 24 godine zatvora, a 18 godina je već odslužio u KPZ Zenica.

Fikret je 1. maja 2002. godine ubio tri osobe iz poluautomatske puške PAP-ovka, dvojicu blizanaca i njihovog rođaka. Tvrdi da je četvrti pobjegao, ali da je planirao ubiti i njega.

Sve je detaljno isplanirao, napravio je kaput u koji je ušio poseban dio u rukavu kako bi sakrio pušku. Znao je da će se svi okupiti za Prvi maj i da će biti zajedno, pa ih je posmatrao dvogledom. Čim ih je primijetio, iskoristio je priliku.

Cijelu emisiju, kao i izjave Fikreta Hadžića, možete pogledati u videu ispod.