Džon Majk Harvi i Dženin iz Ohaja su dugi niz godina pokušavali da dobiju dijete, ali tek 1991. godine su upoznali doktora koji se specijalizirao za probleme s plodnošću – doktora Nikolu Spirtosa.

Tada je Spirtos bio na čelu odjela za reproduktivnu endokrinologiju, neplodnost i vantjelesnu oplodnju u bolnici u Akronu. Nakon nekoliko mjeseci, Dženin je konačno uspjela zatrudnjeti, a sljedeće godine rodila se njihova kći Džesika. Bračni par je prošao kroz IUI proceduru, koja je jeftinija od IVF-a i podrazumijeva direktno ubacivanje određenog uzorka sperme u maternicu majke. Tako je 1992. godine Dženin donijela na svijet zdravu djevojčicu.

Sve je bilo u redu sve dok se 2021. godine, nakon jednog otkrića, život porodice Harvi nije potpuno promijenio. Nisu mogli ni zamisliti što će otkriti 30 godina nakon posjete doktoru, samo zahvaljujući jednom božićnom poklonu.

Dženin i Džon su svojoj kćerki za 2020. godinu, odnosno za Božić, kupili DNK testove s namjerom da saznaju više o svom porijeklu.

Međutim, rezultati testa šokirali su sve. Pokazalo se da Džesika nema nikakvu genetsku vezu sa svojim ocem. Svi su teško prihvatili ovo otkriće, posebno zato što se sada postavilo pitanje: šta se desilo sa sjemenom Džonovim?

Daljnje istraživanje je otkrilo da je biološki otac Džesike zapravo u isto vrijeme boravio u istoj bolnici sa svojom suprugom radi liječenja neplodnosti.

Ova tročlana porodica je 2022. godine tužila bolnicu zbog nesavjesnosti, nepažnje i prevare, uz optužbe da su bez njihovog znanja koristili sjemensku tečnost drugog muškarca.