Jovan Marić, poznat po svojim kontroverznim izjavama, izaziva šok i neodobravanje svojim stavovima koji često obiluju nepoštovanjem i netolerancijom. Nedavno je izazvao burne reakcije svojim komentarima koji su ostavili mnoge uznemirene.

Osim što je poznati psihijatar, Marić se poslednjih godina okrenuo i savjetovanju u oblasti zabave za odrasle, posebno “sajber-prostitucije”. Iznio je svoje iskustvo rada s djevojkama iz ovih agencija, opisujući kako ih je učio da privlače muškarce, naglašavajući zavodljivost i posebno ističući važnost zadovoljavanja muškog ega u tom kontekstu. Ove izjave su izazvale burnu reakciju javnosti, koja je ostala zapanjena Marićevim stavovima i pristupom ovim temama.

“Ana Nikolić je debela”

Jedan medijski izvor nedavno je razgovarao o fizičkom izgledu pjevačice Ane Nikolić nakon njenog porođaja, naglašavajući kako je imala problem sa kilogramima. Sagovornik je istakao da u današnjem društvu, koje često vrednuje ljepotu i mladost, fizički izgled može biti ključan, posebno u profesijama kao što su pjevačice koje se oslanjaju na vizuelnu privlačnost.

Međutim, ovaj sagovornik je takođe iznio i kontroverzne stavove o debljini, nazivajući ljude koji se bore s kilogramima “nebriga” i sugerirajući da debljina može biti povezana s nedostatkom ljubavi ili seksualnih aktivnosti. Ovakvi stavovi su izazvali kontroverze i diskusije o tome koliko je prikladno i zdravo povezivati fizički izgled s moralnim ili profesionalnim kvalitetima pojedinca.

Žena posle 50 nije ni za šta

U maju ove godine, Jovan Marić je bio pozvan kao gost u jednom jutarnjem programu gdje je iznio svoje viđenje humora, uključujući i šalu o veličini muškog i ženskog polnog organa. Osim toga, Marić je također iznio svoj stav o ženama u šestoj deceniji života, sugerirajući da one nemaju koristi za društvo u tom periodu.

Psihijatar je imao objašnjenje kako se ljudi pronalaze u životu

U jednom od jutarnjih programa na nacionalnoj televiziji, izrečena je kontroverzna izjava koja je izazvala raspravu. Sagovornik je govorio o stereotipima vezanim za fizički izgled i dob žena, navodeći primjer lijepog muškarca sa ženom koja se ne smatra atraktivnom. Po njegovom mišljenju, žene koje nisu fizički privlačne moraju nadoknaditi to svojim seksualnim vještinama, dok su, prema njegovim riječima, lijepe žene često narcisoidne i manje vješte u održavanju odnosa. Osim toga, dao je izjavu da žene nakon 50. godine gube na važnosti, sugerišući da su tada manje privlačne ili korisne društvu. Ova tema je podigla mnogo prašine i izazvala reakcije javnosti.

Opali šamar jačoj ženi

U jednoj televizijskoj emisiji s nacionalnim auditorijem, Jovan Marić je iznio svoje mišljenje o odnosima među spolovima u kontekstu verbalnih sukoba. Marić je istakao da smatra kako žene često previše pričaju, što muškarci ne mogu uvijek podnijeti, te da kada se žena mentalno bolje snalazi u verbalnoj raspravi, muškarac ponekad reagira nasilno udarcem.

Njegovo izlaganje potaknulo je diskusiju o dinamici moći i komunikacije u partnerskim odnosima. Marić je naglasio da je važno pronaći balans u komunikaciji te da se fizičko nasilje ne smije tolerirati. Ova izjava je izazvala raspravu o pristojnosti u izražavanju stavova i o tome kako se konstruktivno nositi s konfliktima u vezama.