Danas bismo željeli da istaknemo jednu interesantnu priču koja dolazi iz Srbije, a koja ima veze s radovima koji se obavljaju u proleće i jesen, posebno oko kuća. Tokom tih radova, često se mogu pronaći razne stvari i životinje, a posebno su neugodni gmizavci koji obično prave svoja skloništa ispod napuštenih ili starih kuća.

Jovan Živković doživio je prilično neobično iskustvo dok je rušio staru kuću sa svojim prijateljima. Dok su radili na čišćenju terena, primetili su zmiju dužine skoro metar i po ispod cigli. U prvi mah su pomislili da je poskok, ali kasnije su shvatili da se radi o bezopasnoj bjelouški. Živković je podijelio svoje iskustvo, ističući da su svi bili iznenađeni veličinom zmije, ali su na kraju bili olakšani kada su shvatili da nije bilo opasnosti.

Bjelouške su vrsta neotrovnih zmija koje se često sreću u ruralnim i šumovitim područjima. Imaju bijelo-sivu boju sa tamnim šarama i crnim mrljama duž leđa. Ove zmije su relativno mirne i rijetko napadaju ljude, uglavnom se hrane manjim gmizavcima, žabama i insektima. Bjelouške su korisne jer pomažu u kontroli populacije štetočina, a njihov ugriz nije opasan za ljude jer ne luče otrov.