Elizabet Tejlor je bila neosporno jedna od najvećih zvijezda svog vremena, ali njen način života ostavio je dubok trag na njenom zdravlju. Prema najnovijoj knjizi, ističe se da je slavna glumica imala ozbiljne probleme u vezi sa održavanjem higijene.

U periodu kada je slavna glumica poznata kao “ljubičaste oči” bila na vrhuncu svjetskog uspjeha, njen život je bio prava zbrka, doslovno. Prema najnovijoj knjizi koja istražuje njen život, Elizabet Tejlor je živela u priličnom neredu, ne poklanjajući previše pažnje higijeni, a to je na kraju imalo uticaja na njeno loše zdravstveno stanje.

Kada je 1958. godine dobila glavnu ulogu u legendarnom filmu “Kleopatra”, postala je prva filmska zvijezda koja je plaćena milion dolara. Međutim, snimanje u Engleskoj je bilo obavijeno brojnim problemima, kako se navodi u novoj knjizi pod nazivom “Eroti* Vagrancy: Everything about Richard Burton and Elizabeth Taylor”.

U februaru 1960. godine, situacija je postala izrazito ekstremna. Tadašnji suprug, pjevač Edi Fišer, dobio je 150.000 dolara od studija kako bi doveo Elizabet Tejlor na set, brinuo o njenom obroku i šetao njene pse. Fišer je posvjedočio da je Tejlor tokom većeg dijela dana uzimala tablete i konzumirala alkohol, dok je i sam bio zavisan od metamfetamina.

Kada je pisac Truman Kapote posjetio njihov dom, prizor ga je zapanjio. Opisao je sobe slavne glumice kao “zanemarene, pune mačjih dlaka i neurednih pasa, stvarajući opštu atmosferu nereda i prljavštine.” Elizabet, koja se udavala čak sedam puta, od toga dva puta za Ričarda Bartona, njenu najveću ljubav, suočavala se s ozbiljnim zdravstvenim problemima izazvanim malteškom groznicom, koju je navodno dobila od svojih pasa s kojima je dijelila krevet, prema tvrdnjama autora knjige, Rodžera Luisa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elizabeth Taylor (@elizabethtaylor)