Nadia Bokody, stručnjakinja za intimne odnose, nedavno je podijelila svoje mišljenje na Instagramu o braku i zašto vjeruje da bi žene trebale razmisliti prije nego se udaju. Prema njoj, brak je arhaična institucija koja pridonosi neravnoteži između spolova, dajući muškarcima prednost dok žene često završe u nezavidnim situacijama.

Jedan od argumenata koje je istaknula jest da su oženjeni muškarci često ekonomski privilegirani i žive duže, što je posljedica nerazmjernog tereta neplaćenog obiteljskog rada koji se očekuje od žena. Prema istraživanjima koja je spomenula, neudate žene imaju često bolji standard života i veću sreću.

Također je napomenula da postoji trend da muškarci s višim IQ-om češće ulaze u brak, dok je za žene situacija suprotna. No, Nadia je svjesna da će njezino mišljenje izazvati kontroverze, posebno od strane muškaraca koji bi je mogli prozvati “mrziteljicom ljudi”.

Unatoč potencijalnim reakcijama, Nadia ostaje pri svom stavu te je naglasila da je više od 70% razvoda iniciraju žene, što može biti zanimljiva statistika u kontekstu rasprave o braku i rodnim ulogama.