Ovo je priča o jednom muškarcu koji je doživio situaciju koja ga je duboko potresla i promijenila njegov pogled na život.

Jednog dana, prije nekoliko godina, muškarac je primjetio da njegova supruga često posjećuje komšinicu Zlatu na trećem spratu njihove zgrade. Nije tome pridavao veliku pažnju sve dok jednog dana nije dobio poziv od starog društva da izađu na piće. Pošto je njegova supruga zaboravila mobilni telefon, odlučio je da joj to javi i da se oprosti prije izlaska. Međutim, umjesto kod Zlate, saznao je da je njegova supruga kod komšije koji živi prekoputa.

Ovo otkriće ga je potpuno izbacilo iz ravnoteže. Kada je otišao do Zlate da joj javi, umesto očekivanog susreta, doživio je neprijatnu situaciju. Zlata, atraktivna žena u kasnim tridesetim, je na njegovo iznenađenje, otvorila vrata i rekla mu da njegova supruga nije kod nje već kod komšije prekoputa. U tom trenutku, muškarac je izgubio kontrolu nad svojim postupcima i nasrnuo na Zlatu, ali je brzo dobio odgovor u obliku žestokog šamara i izbacivanja iz stana.

Ova situacija je duboko potresla muškarca i doveo ga do osjećaja gubitka i depresije. Razmišljao je o razvodu, ali je odustao zbog djece i straha od toga kako bi ih to moglo pogoditi. Svestan je teških vremena i boji se da bi loša odluka mogla uticati na njihovu budućnost.

Ovo iskustvo ga je naučilo važnosti vernosti i odgovornosti u braku, te je odlučio da više nikada neće tražiti ljubav izvan svoje veze kako bi zaštitio svoju porodicu od daljih potresa i razočaranja.