Mogli modernog doba – Tipi Degre, koja je sa divljim životinjama u Africi odrasla. Prvih deset godina života Tipi je provela na nevjerovatan način, uz neke veoma egzotične i nevjerovatne divlje životinje. Alan Degre i Silvi Robert su Tipini ponosni roditelji, po zanimanju su fotografi divljih životinja. Svoju kćerku su odlučili da vaspitaju na ne baš svakodnevan i konvencionalan način, odnosno u srcu Afrike. Prije nego se Tipi rodila, njeni roditelji koji su porijeklom Francuzi, odlučili su da se presele u Namibiju.

Tipi je 2 godine išla u školu, ali nije bila kao ostala djeca te su je roditelji odlučili školovati kod kuće.

Sa svojih 16 godina, Tipi je odlučila da napiše priču o svom životu u divljini. Do sad je o njoj bilo snimljeno 6 dokumentaraca i trenutno studira kinematografiju.

“Uvijek je govorila da svako ima za nešto dar i da je ovo njen – objašnjava Silvi. Ona je bliska bila sa životinjama i imala nevjerovatnu komunikaciju s njima. Vjerovala je ovim životinjama i smatrala ih za prijatelje.

Njena majka je rekla: “Linda, noj s jedne od afričkih farmi koje smo posjetili, bila je toliko mirna da nismo mogli da slikamo kako je Tipi jaše. Lindu je toliko bilo strah od toga da potrči dok je Tipi na njoj da uopšte nije htjela da se pokrene.”

Silvi tvrdi da je odluka da se Tipi odgaja u divljini dobra i nije joj žao zbog toga. “Izuzetno mi je drago što smo našem djetetu mogli ponuditi ovakvo odrastanje umjesto toga da odrasta u gradu. “Mi smo s merkatima živjeli u pustinji Kalahari 6 godina prije njenog rođenja i željeli smo da naša kćerka slično iskustvo proživi” – kaže Silvi.

Tipi diplomirala na studijama kinematografije i onda upisala Univerzitet Sorbona u Parizu. Njena majka kaže: “Tipi sebe smatra Afrikankom i želi da dobije Namibijski pasoš. Želi da postane ambasador Namibije. Ovo je kao priča o Mogliju, s tim da je Tipina priča stvarna.”

U nastavku pogledajte video o ovoj nevjerovatnoj djevojčici: