Život Tome Zdravkovića je oduvijek bio tema polemisanja nakon što je film “Toma” emitovan, a pjevač Zoran Kalezić svojevremeno je ispričao detalje iz njegovog života.

život tome zdravkovića

– Ono što je najgore od svega jeste što su neki ljudi se našli uvrijeđenim, zbog toga što nisu prikazani vjerodostojno u filmu ili ih nema dovoljno. Oni moraju razumjeti da nije poenta u njima nego u Tomi koje je poseban bio. On je sve dirnuo u srž svog postojanja, na stranu njegova dostignuća u muzici. Toma je bio sam po sebi rijetka pojava i čudo od čovjeka. Krhak je bio dosta u fizičkom smislu. Na kraju je podnio toliko muke. Meni i danas nije jasno kako je to tijelo podnijelo tolika pijanstva. kockanje, danonoćno pjevanje i posrtaje životne? Zaista je bio nestvarno biće – govori Kalezić koji smatra da ružne stvari o Tomi mogu pričati samo oni koji ga nisu poznavali.

život tome zdravkovića

– Nazivali su ga negativcem oni koji ga nisu razumjeli, njegove mane su za mene bile vrline. On je nerazuman čovjek na Balkanu, njegova je stvar kako je živjeo i izgledao. Zašto iko ima pravo da ga osuđuje? – ističe pjevač.

toma

život tome zdravkovića