Ovaj užasni zločin u Novosadskom naselju Klisa je izazvao šok i nevjericu među komšijama i svima koji su poznavali ovu porodicu. Niko nije mogao da shvati šta bi mogao biti motiv ovako strašnog čina, s obzirom na to da su se Nikola i Gordana smatrali srećnim parom koji nikada nije pokazivao znakove nasilja ili problema.

Nikola je nakon zločina pozvao svoju stariju ćerku i priznao joj šta je uradio, a zatim je krenuo na Temerinski most, gde je prijetio da će skočiti. Policija i pregovarači su pokušavali da ga odvrate od toga, ali nije bilo uspeha. Na kraju je skočio u kanal, ali je preživeo i smešten je u KC Vojvodina.
OBDUKCIJA I ISTRAGA
BIT ĆE SASLUŠAN KADA IZAĐE IZ BOLNICE.
PRVI REZULTATI OBDUKCIJE POKAZALI SU DA JE NIKOLA GORDANI PRVO SMRSKAO LOBANJU; NAJVJEROVATNIJE DRŠKOM OD ELEKTRIČNE BUŠILICE; A ZATIM JU JE I UKLJUČIO I PROBUŠIO JOJ GLAVU. IT VIŠEG JAVNOG TUŽILAŠTVA U NOVOM SADU JUČER SU SAOPŠTILI DA JE OBAVLJEN UVIĐAJ I DA SU S MJESTA ZLOČINA UZETI SVI NEOPHODNI TRAGOVI, KAO I PREDMET KOJIM JE ZLOČIN POČINJEN, A SVE TO JE POSLATO NA ANALIZE I VJEŠTAČENJA:
 Izjavu koju je Nikola dao policiji, nažalost, potvrdila je obdukcija i istraga, koja je utvrdila da je on prvo nanio teške povrede glave električnom bušilicom svojoj supruzi, a zatim pokušao samoubistvo.
Porodica i komšije su u šoku, jer su smatrali da je Nikola bio stabilan i miran čovjek, a njihovu porodicu složnom i srećnom. Nikada nisu primjetili ništa đto bi ukazivalo na takav strašan čin. Neke komšije su čak čuli da je Nikolin otac počinio sličan zločin mnogo godina prije, ali to nisu mogli da potvrde jer Nikola nikada nije pričao o svojoj prošlosti.
Ovaj tragičan događaj ostavlja zajednicu u nevjerici i tuzi, dok svi pokušavaju da shvate kako se ovakva tragedija mogla dogoditi među ljudima koje su smatrali prijateljima i komšijama.