Najromantičnije balade bosanskog izvođača Al Dina osvajale su srca širom Balkana, no danas živi u svojoj privatnosti, udaljen od javnosti.

Nažalost, prije nekoliko godina, Al Dino je doživio fizičko i psihičko zlostavljanje od strane vlastite supruge, a sve se odigralo pred njihovom djecom.

“Te večeri sam normalno doveo sina Arduani. Naš već narušen odnos dodatno se pogoršao jer Harun nije želio posjetiti majku. Nakon toga, uslijedio je oštar verbalni sukob između nas dvoje, koji je ubrzo prerastao u fizički obračun. Arduana me je čupala za kosu i udarala. Doslovno bih mogao koristiti opis koji sam pročitao u jednom tekstu o nama: ‘Prebila me kao vola u kupusu'”, izjavio je tada pjevač, naglašavajući da mu je najteže palo to što su njihovi sinovi, suočeni s tim prizorom, vrištali od plača pokušavajući smiriti roditelje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Al Dino Official (@aldinoofficial)

“Nikada me nisu naučili da i pomislim na fizički napad na ženu, pa nisam pružao otpor u tom trenutku. Ipak, apelirao sam na Arduanu da prestane, da se zaustavi i razmisli, ne zbog mene, već radi dobrobiti naše djece. Osjećam duboku bol zbog toga što su naši sinovi prisustvovali ovom izuzetno traumatičnom događaju. Strahujem kako će to utjecati na njihov psihički razvoj. Nisam se želio braniti kad je moja supruga nasrnula na mene, to je bilo samo odraz mog odgoja i brige za našu djecu”, pojasnio je tada Al Dino za Blic, nakon čega su se razveli.