Ekipa novinara nastavlja pratiti potragu za dvogodišnjom djevojčicom Dankom Ilić. Međutim, kad su novinari posjetili mjesto gde bračni par Miloš i Ivana žive sa djecom, nisu pronašli nikoga na toj adresi. Roditelji male Danke su bili na saslušanju satima, dok su se Miloševi roditelji nedavno iselili iz kuće u kojoj su zajedno živjeli.

Komšije porodice Ilić su izjavile da su Ivanu i Miloša viđali sve do nedavno, čak dan prije nestanka male Danke su videli Ivanu s djecom ispred zgrade. Nakon saznanja o nestanku, bili su u šoku i nadaju se da će Danka biti pronađena živa, ali su zabrinuti za njezino stanje. Prema njihovim riječima, u zgradi u kojoj su stanovale dvije porodice, Miloševa roditelja su se iselila nedavno, vjerojatno zbog trećeg djeteta koje stiže, jer je stan postao premalen za dvije porodice.

Komšija koji živi u istoj zgradi s porodicom Ilić ispričao je da su oni godinama živeli tamo skladno i mirno, nikada nisu čuli nikakve svađe, iako su zidovi tanki pa se zvukovi lako prenose. Međutim, kako je Ivana ostala trudna po treći put, trošoban stan je postao pretesan za njihove potrebe.

Danko, otac male Danke, radi u MTS-u, dok se Ivana nedavno zaposlila na obližnjoj benzinskoj pumpi.

Prvi komšija porodice Ilić također je izrazio zabrinutost zbog nestanka dvogodišnje devojčice, naglašavajući da su Ilići normalna porodica te da su ih svi šokirali ovakvim događajem.

Vidio sam ih nedugo prije nego što se sve ovo dogodilo. Oni su pristojni ljudi, ali u današnjem svijetu se dešavaju razne situacije. Samo se nadamo da će se sve riješiti na najbolji mogući način, situacija je zaista teška,” rekao je prvi komšija, dodajući svoje mišljenje o dešavanjima u Banjskom Polju.

Nisam ni znao da imaju vikendicu tamo, čuo sam da Ivana nije bila tamo godinama. Zaista je neobično da se sve ovo dogodi baš kada je posjetila pojatu nakon toliko vremena, a to je još i napušteno mjesto.

Maloj Danki Ilić (2) se gubi svaki trag od 27. marta oko 14 sati, nakon što je njena majka okrenula kako bi dala vodu drugom djetetu. U potrazi za Dankom sudjeluju policija, žandarmerija i svi volonteri, ali potraga je obustavljena jer dosadašnji rezultati ne ukazuju na to da se djevojčica nalazi unutar područja od oko 10 kvadratnih kilometara.