Priča o malom Ajdinu Mujkiću iz Bosne i Hercegovine rasplakala je cijeli region kada je majka napustila njega i njegovog mlađeg brata, ostavljajući ih da odrastaju uz dedu Huseina.

Djed Husein, i sam potreban tuđe njege zbog povrede noge, brine se o Ajdinu, živeći bez ikakvih primanja u oronuloj kući, često bez struje. Ajdinova želja za biciklom nije mogla biti ispunjena, jer djed nije imao sredstava za to.

Priča o njihovoj teškoći dospjela je u javnost nakon emitovanja na bosanskoj televziji, nakon čega su socijalni radnici reagovali, ali djed je istakao da su znali za situaciju dugo vremena, ali nisu reagovali sve do medijske pažnje.

Međutim, 2023. godine, novinarka iz Bosne ponovo je kontaktirala Ajdina i napravila priču o njegovom trenutnom stanju. Sada, sa 14. godina, Ajdin živi sa ocem, maćehom, polusestrom i djedom Huseinom u novoj kući koju su im sagradili dobri ljudi. Ajdin je dobio bicikl, a odnosi unutar porodice su se poboljšali.

Priča o Ajdinu Mujkiću, koji je prošao teške trenutke, ali je sada pronašao podršku i sigurnost u okruženju svoje porodice i zajednice, dirnula je mnoge ljude i pokazala koliko empatija i solidarnost mogu napraviti razliku u životima onih koji su u potrebi.