Nadriljekarka Snežana S. (48) je prema izvještaju, smještena u Centralnom zatvoru nakon što je jučer na prijedlog Prvog osnovnog javnog tužilaštva određen pritvor do 30 dana. Razlog pritvora je sumnja da je koristila lažnu diplomu sa Medicinskog fakulteta u Prištini kako bi pružala stomatološke usluge antiejdžing tretmana u svojoj ordinaciji na 20. spratu zgrade u Beogradu na vodi.

Ova nadriljekarka se suočava sa ozbiljnim optužbama, a prema informacijama, najmanje 40 žena je prijavilo Snežanu S. Nakon ovog incidenta, istražni organi će sprovesti dalju istragu kako bi se utvrdilo puni obim ovog slučaja i pravno postupilo prema odgovorima.

Snežana S.

Prema informacijama, žene koje su bile podvrgnute tretmanima podmađivanja kod lažne doktorice bit će saslušane tokom istrage kako bi se utvrdio stepen oštećenja koje im je Snežana S. nanijela “uslugama” za koje nije imala odgovarajuće obrazovanje ni diplomu. Osumnjičena Snežana S. prebačena je u Centralni zatvor, a suočava se sa optužbama za krivična djela nadriljekarska i nadriapotekarstva.

Izvori navode da je Snežana priznala da je pružala usluge estetske stomatologije i antiejdžing tretmana, ali tvrdi da je završila Medicinski fakultet i da je njena diploma legitimna. Međutim, naknadne provjere su pokazale da je Snežana falsifikovala diplomu fakulteta.

Osim toga, Snežana je bila aktivna na društvenim mrežama gdje je često dijelila fotografije, što dodatno komplikuje situaciju i može imati uticaja na istragu.

zubarka, Snežana Stević

Voditeljka Ruška Jakić, koja se našla na jednoj od fotografija koje je lažna doktorka objavljicala na svom Fejsbuk profilu, izjavila je da ne poznaje uhapšenu osobu.
Jakić je rekla da ne poznaje ni ženu ni muškarca sa te fotografije, te da im čak nije prepoznala ni lik. Istakla je da se sudeći po njenom izgledu na toj slici, frizura koju nosi datira od prije mnogo godina, jer već duže vrijeme ne nosi takvu zaleđenu kosu.
Također, navodi se da je osoba koja je objavila forografije na Fejsbuku koristila drugo prezime, a na toj društvenoj mreži nije dijelila slike iz svoje “ordinacije”, već uglavnom lične fotografije, slike sa putovanja ili izlazaka, kao i one sa javnim ličnostima, dok je na Instagramu ordinacija imala svoj profil.
Uhapšena Snežana S.

Lažna doktorka koja je objavljila fotografije na društvenim mrežama, često u izazovnim pozama i oskudno odjevena, podsjeća na Olgu Markanović, poznatu kao Barbi nadriljekarka, koja je uhapšena i protiv koje su podignute optužnice zbog sumnje da je tretmanima “plazma pjenom” nanosila trajna oštećenja licima najmanje 18 žena. Postupak protiv Markanovićeve i dalje je u toku, a sumnjiči se da je pouzrokovala ozbiljna oštećenja na tretiranim dijelovima lica, uključujući duboke opekotine drugog i trećeg stepena.