Tragična vijest o smrti Vincenta Pličija, poznatog influensera iz Bolonje, potresla je mnoge. Vincent, poznat kao Inkvizitor Goust na društvenim mrežama, izvršio je samoubistvo u utorak uveče u svojoj kući dok je hiljade ljudi pratilo njegov lajv na TikToku.

Svjedoci koji su gledali njegov lajv bili su užasnuti onim što su vidjeli i čuli. Mladić je najavio svoje oproštajne reči, a neki su odmah pozvali policiju u pokušaju da ga spasu. Spasioci su brzo reagovali, ali nažalost, za Vinsenta nije bilo spasa.

Vincent je sahranjen na groblju Certosi u Bolonji, a sada policija istražuje ovaj slučaj kako bi pokušala da razjasni okolnosti njegove smrti. Postoje glasine da je Vincent bio žrtva sajber maltretiranja, optužen od strane 17-godišnje devojke i njenog navodnog dečka. Prema izjavama medija, Vincent je bio krhka osoba, a ostavio je očajnu poruku svom ocu, izražavajući neizdrživu patnju koju je prolazio.

Njegov otac izrazio je očaj zbog gubitka sina i apelovao na mlade ljude da budu oprezni na društvenim mrežama. Vincentov TikTok profil, koji je imao značajan broj pratilaca, sada je blokiran, a cijela situacija ostavlja veliku tugu i bol među njegovim porodicom, prijateljima i obožavaocima.