Razumijem, evo preformuliranog teksta:

Nusret Destanović je pronađen mrtav u bunaru nakon intenzivne trodnevne potrage. Njegovo tijelo je otkriveno nedaleko od kuće osobe koja se sumnjiči za ubistvo. Prema nezvaničnim izvorima, mladić je pretrpio ozbiljne povrede zbog brutalnog premlaćivanja.

Prema izjavama članova Nusretove porodice koje su podijeljene sa Telegrafom, bivši suprug žene s kojom je Nusret povremeno održavao kontakt, igrao je ključnu ulogu u ovoj tragičnoj priči.

Postoje naznake da su u ubistvu učestvovale više osoba, među kojima i jedna žena. Sumnja se da su trojica muškaraca izvršili brutalno premlaćivanje koje je dovelo do smrti mladića.

Prema istim izvorima, bivši suprug žene s kojom je Nusret bio u kontaktu, poslao mu je poruku s njenog telefona, lažno ga pozivajući da dođe kod nje. Nusret, uvjeren da ga poziva žena, otišao je na dogovoreno mjesto gdje su ga sačekali napadači i brutalno ga napali.

Postoje sumnje da je žena možda bila saučesnik u planiranju napada u saradnji s bivšim suprugom, ali motivi ostaju nejasni. Također se pretpostavlja da je više osoba, uključujući i ženu, bilo uključeno u sam čin ubistva.

Rođaci također ističu da je bivši suprug prije prijetio muškarcima koji su bili u kontaktu s Nusretom.