Imate gas0ve od graha? Otkrivamo vam genijalan trik - Za 0vo znaju samo najiskusnije domaćice, uradite 0vo i st0mak vam se neće napuhati - supercarobnisvijet.com

Imate gas0ve od graha? Otkrivamo vam genijalan trik – Za 0vo znaju samo najiskusnije domaćice, uradite 0vo i st0mak vam se neće napuhati

Grah je mnogim ljudima omiljeno jelo, dok se može da pripremi na gomilu načina i svaki je zapravo poseban doživljaj za gurmane. Osim toga je njegov značaj na zdravlje veoma značajan.

U sebi ima dosta vitamina B i bjelančevina, folne kiseline i vlakana koja snižavaju holesterol. Svi mogu da ga konzumiraju jer u sebi ne sadrži gluten, pa ako ste na dijeti, onda se slobodno možete opustiti uz jelo do graha jer ima malo kalorija i masti kojima obiluje, a vaš organizam će opskrbiti sa magnezijem i željezom.

Energija poslije jela od graha vama neće faliti, dok će tijelu da pruži i pravu antioksidativnu zaštitu. Ipak, ono što mnogi ljudi ne vole kod graha jeste to što znaju da uzrokuje nee neugodnosti radi stvaranja gas0va u tijelu.

Upravo o tome danas želimo da pričamo jer za to postoji trik, a grah će vas manjje napuhavati namočite li ga prije kuhanja barem par sati u vodi, pa je njega potrebno dobro namočiti i dan ranije uraditi to, te ostaviti u vodi preko noći.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *