U petak veče, oko 10 sati, Novosađane, naročito žitelje naselja Liman dva, potresla je tragedija – mladi bračni par skočio je sa vrha solitera na Bulevaru cara Lazara.

Dvije hitne ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć stigle su na mjesto događaja, gdje su, nažalost, mogle samo konstatovati smrt dvoje mladih ljudi. Identitet nesrećnih pojedinaca nije bio odmah poznat, jer kod njih nisu pronađeni lični dokumenti, pa je identifikacija obavljena kasnije.

Prema nepotvrđenim informacijama, riječ je o mladom bračnom paru iz Novog Sada – dvadesetpetogodišnjem muškarcu i njegovoj supruzi koja je dvije godine mlađa. Njihova očajna odluka odvila se na vrhu šesnaestospratnice, između unutrašnjeg dijela zgrade, skrivenog od pogleda prolaznika na prometnom Bulevaru cara Lazara, nasuprot “Spensa” i “Promenade”. Stanari solitera su potvrdili da nastradali supružnici nisu bili stanovnici njihove zgrade.

Jedan od stanara iz višespratnice svjedoči: “Čula se neka galama, a lift nije radio oko pola sata. Nismo znali šta se dešava, ali smo brzo shvatili kada smo čuli sirene policije i Hitne pomoći. Komšija iz dvorišta, sa druge strane zgrade, primjetio je tijela mladića i devojke. Nakon što se pribrao od šoka, odmah je pozvao policiju.”

“Svi smo se skupili. Prizor je bio jeziv, ležali su jedno do drugog u lokvi krvi… Policija je obezbijedila deo dvorišta gde su pali. Verovatno nisu bili iz naše zgrade, jer da jesu, ne bi morali razbijati staklena vrata kako bi izašli na krov, budući da stanari imaju ključeve. Naša zgrada ima 16 spratova, ali je jedan stanar, koristeći vešeraj na 17. spratu, napravio stan, pa se tu nalazi i taj krov”, dodao je stanar, ostavljajući zajednicu u dubokom šoku.