Severina se smatra jednom od najatraktivnijih pjevačica, a u šestoj deceniji života može se pohvaliti izgledom poput dvadesetogodišnjakinje. Nema viška kilograma, strija ili celulita, a mnoge žene se pitaju kako to postiže. Severina godinama održava istu težinu – 55 kilograma na visini od 170 centimetara. Njeno zgodno tijelo rezultat je dugogodišnjih navika koje se pridržava. Inače, Severina nosi konfekcijski broj 36, a njeni obimi su 95-61-95.

Pjevačica redovno vježba, ali ističe da uspjeh nije moguć bez pravilne ishrane. U jednom periodu je imala sedam kilograma viška, koje je eliminisala kroz korekciju jelovnika. “Volim da jedem, pa se ugojim, ali se tada ne osjećam dobro i nemam dovoljno energije. Kada sam dobila sedam kilograma, korigovala sam ishranu. Odlučila sam se za pet manjih obroka i plusatne šetnje”, rekla je.

Ova promjena joj je pomogla da smanji težćinu sa 63 na 56 kilograma. “Obožavam voće i povrće, pa u posljednje vrijeme to samo konzumiram. Čim ustanem, pijem smuti u koji stavim šargarepu, cveklu, maline, jagode, borovnice, kupine i bademovo mlijeko. Ponekad dodam i banane kako bi bio gušći. Taj obrok me zaista zasiti, pa nisam gladna do ručka”, ispričala je.

Kada je upitanju treniranje, Severina odlazi u teretanu jednom nedeljno, osim kada se priprema za turenju – tada je možete naći tamo do tri četiri puta nedeljno. Za zadnjicu iz snova ima “jednostavan” recept: “Vježbam ravnomjerno i opterećujem cijelo tijelo, a za savršenu zadnjicu radim čučnjeve. Svim ženama bih preporučila da naprave po 100 čučnjeva dnevno i modna pista je njihova”, dodala je.