Maja Jovanović, generalni sekretar Biroa za borbu protiv trgovine ljudima, iznijela je svoje viđenje ptorage za nestalom djevojčicom Dankom Ilić.

Izrazila je zabrinutost zbog nedosljednosti u priči koja se tiče porodice i imanja na kojem je djevojčica posljednji put viđena.

“Prvo moramo postaviti pitanje da li je Danka tog dana uopšte bila sa svojom majkom na lokaciji, to je prvi korak. Važno je razmotriti segmente kao što su terenska regulacija koja ne pokazuje prisustvo djeteta. Koliko god da je televizijskih kamera, dronova i helikoptera podignuto, kao i broj pasa tragača koji su nepogrešivni u ovakvim slučajevima, veći broj njih nije detektovao miris djeteta i njegovo prisustvo na terenu. To nas navodi na pitanje da li je djevojčica uopšte bila sa roditeljima, sa majkom tog dana na tom mjestu. Bez optužbi na račun roditelja, bez ključnih dokaza, moramo razmotriti da je to periferno mjesto. To nije prometno područje, to je prigradsko naselje. Majka nije dolazila godinama u objekat koji nije uslovan za život, gdje se tog trenutka nije mogla nalaziti voda jer se priče ne poklapaju. Prvo se govorilo da se majka okrenula da da vodu, a onda je ušla u kuću da da vodu. Zašto bi se voda nalazila u kući koja nije uslovna za život? Iako si ti stigla, bez višegodišnjeg prisustva, voda ne može biti tamo. To su mala djeca koja su ekstremno vezana za svoje roditelje. pogotovo dijete od 20 mjeseci”, izjavila je Maja Jovanović