Tokom policijske operacije “Consigliere”, došlo je do hapšenja kontroverznog biznismena Alema Hodovića, rodom iz Priboja inače, koji je u braku sa poznatom influenserkom Lejlom Hodović iz Sarajeva. Postoje ozbiljne sumnje da je umiješan u pranje novca.

Ukoliko posjetite njen Instagram profil, primijetićete obilje fotografija i video zapisa s raznih luksuznih putovanja, na kojima je jasno zabiljeleženo kako par provodi trenutke sa svojom familijom.

Alem Hodović, kako smo već naveli, uhapšen je u srijedu u Sarajevu u okviru velike policijske akcije zajedno sa bivšim radnikom Federalne uprave policije Dženisom Kadrićem i Edinom Gačaninom, poznatim kao Tito narko-bos. Važno je napomenuti da je Gačanin ranije postigao sporazum sa holandskim tužilaštvom, priznavši krivicu za šverc kokaina i dobio kaznu od sedam godina zatvora, uz novčanu kaznu od milion eura.

Postoji sumnja da su Hodović i Kadrić prali novac za Gačanina, preusmeravajući sredstva stečena kriminalnim aktivnostima u legalne tokove. Ovaj postupak su realizovali otvaranjem lažnih preduzeća, koristeći ih kao fasadu kako bi očistili “prljave” finansije.

Na svojim profilima na društvenim mrežama, supruga Alema Hodovića, Lejla Hodović, ima impresivan broj pratilaca – preko 60 hiljada, kojima redovno dijeli informacije o svakodnevnim dešavanjima. Osim što zastupa nekoliko srpskih brendova, Lejla zajedno sa sestrom vodi modnu liniju. Redovno dijeli slike svoje porodice, pri čemu Alemove fotografije posebno se ističu na njenom profilu. Ova atraktivna plavuša često dijeli snimke i fotografije sa luksuznih destinacija, uključujući Dubai, Maldivi, kao i različita europska mjesta i obalu, sa posebnim naglaskom na doživljaje sa hrvatskih obala.

Često svoje fanove na društvenim mrežama počaste novim fotografijama sa svojih putovanja.

-Amir nema firmu koju je registrovao, niti ima zvaničnu adresu sjedišta. Nije završio ni osam razreda osnovne škole, pa sve tvrdnje o njemu i povezanosti s eventualnim preduzećima su apsolutno izmišljene – izjavila je osoba koja se obratila službenicima. Unutrašnje jedinice za istrage i operacije (UIO), koristeći broj telefona koji se vodi kao broj vlasnika preduzeća Regus – Amira P., koji se, prema navodima, pripisivao Hodoviću, kako su izvestili bosanski mediji.

Osumnjičeni Kadrić i Hodović će proći kroz saslušanje u nadležnom tužilaštvu, nakon čega će podnijeti sudu predlog za njihov pritvor.