Prije tačno dvije godine, Zdravko Goranović iz Sombora izvršio je jedan od najmonstruoznijih zločina u našem regionu. U svojoj porodičnoj kući, najprije je surovo ubio svoju suprugu Mirjanu, a zatim je izazvao eksploziju bačene bombe koja je odnijela živote njegovih kćerki Anastasije (19) i Anabele (15).

Dok je kuća gorjela nakon eksplozije, Zdravko se objesio o gredu na tavanu. Tokom istraživanja, pronađen je krvavi nož u njegovom džepu.

Zdravkova supruga Mirjana se bila rastala od njega zbog njegovog istorijata nasilnog ponašanja. Pet dana prije nego što je izvršio ovaj jeziv zločin, Zdravko je pušten iz pritvora zbog nasilnog ponašanja u porodici. Neprimjetno se uvukao u kuću gdje je njegova bivša supruga živjela sa kćerkama i nemilosrdno ih napao.

Komšije porodice Goranović tvrde da Zdravko već četiri godine nije živjeo s njima, te da je bio izuzetno strog otac koji je ograničavao kretanje svojih kćeri.

“Porodica je bila veoma zatvorena i izbjegavala je kontakt s drugima. Djevojčice nisu imale drugare zbog očevog maltretiranja i strogosti koji im je zabranjivao mnogo toga. Ako bi se usudile da izađu napolje, to bi bilo samo na kratko u dvorište, a brzo bi se vratile kući. Kada su uhapsili Zdravka, malo su oživjele i oslobodile se”, izjavile su komšije u jednom trenutku.