Zvonimir Drvodelić, koji je danas počinio strašan zločin ubivši svoju suprugu i majku prije nego što je izvršio samoubistvo, prošao je čitav radni vijek kao aviomehaničar u Vazdušno tehničkom centru u Velikoj Gorici.

Već od vremena bivše Jugoslavije, tačnije 80-ih godina, bio je zaposlen u toj firmi, tada pod imenom “Zmaj”, koja se bavila održavanjem borbenih aviona Jugoslovenske narodne armije (JNA). Kolege opisuju Drvodelića kao stručnjaka u svom poslu, ali i osobu koja je samostalno odlučivala o radu.

Kolege tvrde da je bio sklon agresivnosti, često ulazio u svađe i nije podnosio autoritete. Nisu ga smatrali društvenom osobom, budući da nije pokazivao interes za druženje i nikada nije prisustvovao događajima koje je organizovala firma.

Nikada nije bio sklon druženju, ne učestvuje u događajima firme, a čak ni kolege nisu bile upućene da je Drvodelić tri godine unazad bio u penziji. Općenito, bio je osoba koja je često ostajala zatvorena u svom ličnom prostoru, a njegove kolege nisu bile informisane o njegovom privatnom životu.

Supruga ubice bila je zaposlena u Zagrebačkoj banci i, prema tvrdnjama, bila je potpuna kontrastna ličnost u odnosu na svog muža.

Uvijek je bila susretljiva i spremna pružiti pomoć drugima. Ostavlja iza sebe djecu, sina i kćerku.

Drvodelić je danas ujutro puškom napao svoju suprugu u cvjećari, a zatim se povukao u kuću gde je izvršio nasilnu smrt svojoj majci pre nego što je prešao na samoubistvo.

Prema nezvaničnim izvorima, nesrećna žena je pokušavala da pobjegne od njega, ali, nažalost, nije uspjela da izbjegne tragičan ishod.