Prije nekoliko dana bivša državna tajnica u MUP -u Srbije Dijana Hrkalović “premještena” je u istražni zatvor u Bačvanskoj ulici, dok je njezina obitelj u Požarevcu kamerama kontrolirala tko od nepozvanih gostiju leti ispred trokatnice u širem centru grada.

Ekipa 24seven pronašla je kuću u kojoj žive Dijanini roditelji. Hrkalovićev dom “štrči” u mirnoj Šumadijskoj ulici, ali ne zbog pretjerane ljepote u stilu gradnje, već zbog neobičnog prizora na samom vrhu – ogromnog kaveza s golubovima! Kuća je okružena ogradom kroz koju možete vidjeti dvije sigurnosne kamere postavljene iznad ulaznih vrata.

Novinari su pokušali stupiti u kontakt s Dijaninim roditeljima, čuti njihovu stranu priče o njezinom uhićenju i ozbiljnim sumnjama da je umiješana u najteže zločine, uključujući ubojstva, ali nitko nije otvorio kapiju, iako su nam, kako su nam rekli susjedi, vrata otvorena ,, njezin otac i majka jedva da su izašli od kuće od uhićenja. Mnogi Dianini sugrađani, koje smo pitali o njezinom odrastanju u Požarevcu, nerado spominju ime i prezime uhićenog bivšeg visokog dužnosnika MUP-a Srbije jer, kako kažu, ne žele uzrokovati moguće probleme ako o njoj govore.

No, ima i onih koji su ohrabreni da govore o Hrkalovićima, naravno, pod uvjetom da ne objavimo njihova imena. Kako su kazali, ova obitelj ne uživa nikakav ugled, barem u susjedstvu, ponajviše zbog načina na koji su navodno došli u kuću u kojoj sada žive. Navodno su ga dobili na temelju duga, ali, kako tvrde, i kamata koje su rasle s dugom. Kako su rekli, jedan vlasnik tvornice namještaja u Požarevcu, šireći posao, svojedobno je od Dijanina oca Danea posudio određenu svotu novca za koju kažu da nije bila prevelika, kako bi mogao otvoriti još jedan salon namještaja.

– Čovjek je posudio novac, ne znam kakav je bio dogovor o kamatama. Nakon nekog vremena, međutim, vlasnik te tvornice zapao je u ozbiljne zdravstvene probleme, što se odrazilo i na njegovo poslovanje. Dug je rastao zbog sve većeg kamata, da bi na kraju bio stjeran u kut, pa je morao prepisati njihovu kuću. Ubrzo je preminuo – kažu Hrkalovićevi susjedi. Kako tvrde, od prije sedam i više godina, kada je “prisvojila” najviša državna tijela, Dijana nije dolazila u spomenutu kuću, ili je barem nisu vidjeli. U gradu se pričalo da je postala “vrlo opasna”.