Kada žena otkrije da je njen muž u prevari, suočava se s dilemom – oprostiti mu ili ga napustiti. Bez obzira na izbor, ljubavnici i ljubavnice često postaju deo te kompleksne situacije. Studije su pokazale da ljubavnice, žene koje pristaju biti “druga žena”, često postaju žrtve prevare, verujući u lažna obećanja koja ih održavaju u senci.

Evo nekoliko mitova i laži u koje ljubavnice često veruju:

 1. Znamo da je loše, ali mi smo posebni – zaljubljeni smo!
  • Ova tvrdnja obmanjuje ljubavnicu. Činjenica je da to nije ravnopravna veza, jer muškarac deli svoj život s nekim drugim, a ljubavnica je tu samo da “ulepša” njegovo slobodno vreme.
 2. Ako ne vidim njegovu ženu, to znači da ona ne postoji.
  • Ova laž vodi u samoobmanu. Žena muškarca u vezi s ljubavnicom postoji u svakom aspektu njegovog života, i ljubavnica to ne može promeniti.
 3. Nju ne voli, a mi imamo poseban odnos.
  • Ova tvrdnja često služi kao opravdanje, ali ako je muškarac odlučio da stupi u brak s nekom ženom, verovatno postoji ljubav i privlačnost. Ljubavnica bi trebala biti svesna da nije jedina posebna osoba u životu muškarca.
 4. Ne trebam ništa više od ovoga.
  • Ova tvrdnja često služi kao opravdanje za održavanje tajne veze. Međutim, mnoge ljubavnice postaju svesne toga da im smeta što su skrivena tajna.
 5. Ostaviće svoju ženu zbog mene.
  • Iako se ovo dešava, treba postaviti pitanje zašto muškarac nije već napustio svoj brak ako je zaista zaljubljen u ljubavnicu. Ako se veza krije i muškarac ne pokazuje odlučnost u promeni, verovatno su priče o napuštanju žene samo lažne nade.

Važno je da ljubavnice budu svesne stvarnosti svoje pozicije i ne upuštaju se u samoobmanu koja može prouzrokovati dodatnu patnju.

VIŠE MOŽETE ČITATI OVDJE !