Mirko Krlić je podjelio mnoge detalje iz svoje veze s poznatom pjevačicom, Lepom Brenom, koja je bila njegova prva ljubav. Iako su njih dvoje bili u vezi duže vrijeme, Krlić je priznao da je veom voljeo Brenu, ali da njihova ljubav nije mogla prevazići prepreke koje su im sudbina i život nanijeli.

Mirko Krlić je primjetio Breninu strastvenu želju za stvaranjem porodice još tokom njihovih prvih susreta. Brena je oduvjek željela da bude okružena djecom, koju je obožavala, i uživala u porodičnom životu. Nikada neće zaboraviti kako je bila tužna kada bi ostajala sama u hotelskoj sobi. Često bi je zatekao uplakanu kada bi je posjetio, pto ukazuje na to da je pjevačica teško podnosila usamljenost.

Krlić je opisao kako je Brena patila zbog samoće, budući da su joj majka i otac bili u Brčkom, dok je ona bila sama. Često bi satima plakala bez prestanka. Kada bi primjetio da je neutješna, govorio bi joj: “Breno, spremi se, putujemo za Brčko!” Brena bi se brzo pripremila, nakon čega bi se ukrcali u njegov crveni Fiat kupe i za malo više od sat vremena brze vožnje stigli bi do njenih u Bosnu.

Kada bi stigla u roditeljski dom, Krlić primjećuje da bi Brenino lice odmah zasijalo od sreće. Provela bi neko vrijeme s porodicom, a zatim bi se morali vratiti u Zrenjanin, gdje je Brena imala obaveze vezane uz svoju karijeru pjevačice. Gosti su često dolazili u Vojvodinu upravo zbog nje.