Danka Ilić (2), koja je nestala 26. marta u naselju Banjsko Polje, još uvijek nije pronađena, a istraga traje već dva mjeseca. Policija je detaljno pretražila svaki kutak ovog područja. Obavljena su vještačenja predmeta pronađenih u automobilu koji je uradio djevojčicu, kao i predmeta iz porodične kuće Dejana Dragijevića iz Zlota, koji je osumnjičen za ubistvo.

Svjedoci su dali svoje izjave u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, ali taj proces još nije završen. Tijela djevojčice još uvijek nema. U međuvremenu, u Policijskoj upravi u Boru preminuo je Dalibor Dragijević, brat osumnjičenog za ubistvo, koji se sumnjičio za saučesništvo zajedno sa ocem Radoslavom, tereteći ih za premještanje tijela.

Policija i dalje inteznivno radi na terenu, kako bi pronašla bilo kakav trag koji bi mogao da vodi do tijela ubijene djevojčice Danke Ilić. Porodica i građani žive u neizvjesnosti, iščekujući svakodnevno vijesti o djetetu.

Jedan Boranin, S.S., ispričao je za Informer da je vidio osumnjičene Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića na dan kada je djevojčica nestala. “Posljednji put sam vidio Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića, osumnjičene za ubistvo djevojčice, u kolima JP “Vodovod” blizu deponije na Starobanjskom putu, ali sa suprotne strane kada se doalzi iz Bora. Bilo je to 26. marta oko 14:45. Krenuo sam iz Doma zdravlja ka majčinoj vikendici na tom potezu. Vidio sam automobil, ne mogu se sjetiti marke, pored koga je stajao Srđan Janković, dok je Dejan Dragijević već sišao niz liticu punu smeća. Pozdravio sam ga, ali je Srđan Janković djelovao zbunjeno i nije htio da mi se javi niti da me pogleda. Tada nisam znao šta se dogodilo. Kasnije sam saznao za nestanak djevojčice i doamh sam se obratio policiji”, ispričao je S.S.

“Stalno se pitam šta su oni radili tu kod te deponije usred dana. Mislim da je nešto tu urađeno, jer me muči pitanje šta su tražili na tom mjestu. Danima razmišljam da li je trebalo više pretražiti taj potez nego deponiju na početku Starobanjskog puta sa suprotne strane iz pravca Banjskog Polja. Tamo teče potočić, a mještani kažu da postoji i neki kanal napravljen prije 50 godina. Ne smijem n ida zamislim šta su mogli da urade sa tijelom male Danke”, rekao je Boranin.