Ujak nestale djevojčice, Stefan Dragomirović, počinje priču o kobnom danu 26. marta u Banjskom Polju kod Bora, kada je nstala Danka Ilić, otkrivajući pravu istinu o svemu što se dogodilo tog dana.

On je dao na uvid posljednju fotografiju Danke Ilić, snimljenu upravo tog dana, na kojoj se vidi djevojčica zajedno sa starijim bratom. Na slici se vidi Danka udaljena otprilike 30 metara od brata i gotovo izlazi iz vidokruga majke koja je napravila tu sliku.

“Danka se na toj ftoografiji nalazi 30 metara dalje od brata i majke, blizu sijena i cjepanica u dvorištu kuće. Možda se neko sakrio iza ćoška i sačekao pravi trenutak. To je posljednja fotografija koja se nalazi u telefonu moje sestre i slikana je u 13:20 sati”, objašnjava Stefan.

Dragomirović ističe da nije tačno da je u trenutku kada je njegova sestra povela djecu u šetnju padala obilna kiša u Banjskom Polju. Pokazujući slike kao dokaz, naglašava da je napolju bilo sunčano, dok je kiša počela tek kasnije.

“Kao što možete i da vidite po ovim slikama (daje slike na uvid), napolju je bilo sunčano, tek posle je pala kiša. Tako da ne znam zašto optužuju moju sestru da je vodila djecu po kiši napolje i da im je to sumnjivo”, objašnjava ujak Danke Ilić dok pokazuje posljednje fotografije svoje sestrične.