Potraga za dvogodišnjom djevojčicom Dankom Ilić, koja je nestala prije tačno sedam dana u Banjskom Polju u Boru, i dalje je u toku. Policija neprestano pretražuje svaki dio mjesta gdje je djevojčica posljednji put viđena, a dio istrage usmjeren je i na snimak koji je srpski državljanin usnimio u Beču, a na kojem je navodno nestalo dijete. Ivana Ilić, majka djevojčice, prvi put od nestanka Danke otkriva za Nova.rs da li je pogledala snimak na kojem je navodno djevojčica ali i kako je pogođena medijskim spekulacijama da iza svega stoji upravo ona.

Ističe da ona i suprug zajedno proalze kroz ovu borbu svakog dana kako bi njhovo dijete što prije bilo vraćeno kući, ali da su u isto vrijeme suočeni sa mnogim neosnovanim pričama koje se pojavljuju u medijima.

Ivana naglašava da se drže koliko god mogu, želeći samo da se Danka što prije pronađe. Oni čekaju da se sve završi, nadajući se najboljem, nakon čega će se ona i suprug javno oglasiti i odgovoriti na sve optužbe i neosnovane tvrdnje koje su iznijete protiv njih.

Govoreći o navodima pojedinih tabloida da je vještačenjem njenog telefona otkriveno da je pretraživala granične prijelaze sa Rumunijom, Ivana otkriva da je telefon bio predmet vjeptačenja, ali o detaljima ne može da govori zbog toka istrage. Ona ističe da je jedino važno da se Danka vrati živa i zdrava, nakon čega će biti spreman da o svemu govori.

Na pitanje da li je pogledala snimak iz Beča, na kojem je navodno njeno dijete, Ivana potvrđuje da keste, ali iz istih razloga ne može da daje kometare. Izražava pohvalu policiji za njihov trud i istrajnost u potrazi, ističući da se nada da će što prije zagrliti svoje dijete.

Kada je upitana da li se nada da je njeno dijete dobro, Ivana ističe da drugačije ne želi ni da razmišlja, izražavajući vjeru u najbolji mogući ishod.

Dvogodišnja djevojčica Danka Ilić nestala je prošle nedjelje u Banjskom Polju, a njen nestanak je prijavila majka. Međunarodna policijska organizacija “Interpol” uključila se u potragu za djevojčicom, aktivirajući žuti obavještenje.

Svi detalji o nestanku Danke prate se u medijima.