Nusret Destanović, čije je tijelo pronađeno u bunaru, izaziva šok i postavlja mnoga pitanja među lokalnim stanovništvom. Osoba koja se sumnjiči za ovaj strašan zločin je bivši partner žene s kojom je Nusret povremeno bio u kontaktu.

Prema navodima, niz tragičnih događaja započeo je kada je Nusret primio poruku s telefona žene s kojom je komunicirao. Poruka, koja je ustvari bila poslata s lošim namjerama, pozivala ga je da dođe do nje. Bez oklijevanja, Nusret je odgovorio na poruku, ali umjesto dogovorenog susreta, dočekala ga je zasjeda!

Umjesto očekivane osobe, susreo je grupu muškaraca koji su ga brutalno napali.

Prenosimo navodni razgovor između Nusretovog brata i osobe koja se sumnjiči za ubistvo, a koja je navodno bila u romantičnoj vezi s Nusretom.

U akciji koju je izvela lokalna policija, uhapšene su tri osobe u vezi sa ovim gnusnim zločinom. Među uhapšenima je osoba mlađe dobi iz Sjenice, optužena za teško ubistvo u saizvršilaštvu, kao i osoba iz Novog Pazara, koja se tereti za saučesništvo nakon izvršenog krivičnog djela.

Treća osoba, također iz Sjenice, uhapšena je zbog neprijavljivanja pripreme krivičnog djela. Jedna osoba se nalazi u bjekstvu i policija intenzivno traga za njom. Prema policijskim informacijama, postoji sumnja da su dvojica osumnjičenih, u saizvršilaštvu, nanijeli smrtonosne povrede Nusretu Destanoviću koristeći oštar predmet. Tragedija se dogodila 8. februara ove godine, a tijelo nesretnog mladića pronađeno je u napuštenom bunaru u selu Međugorje, u blizini Sjenice.