Uhvatila žena Muju kako izlazi iz štale sa komšinicom.

– Šta to hajvanu radiš na moje oči? – Pita Fata

– Ma bona samo sam pregledao komšiku da nema ovaj virus, reče Mujo.

Kad će Fata:

– Ne laži Mujo i vrati toplomjer u gace – Reče Fata.

BONUS PRIČA:

 

“Pismo sa fakulteta”

Jedan mladić iz malog grada otišao je na studije u veliki grad. Njegovi roditelji su bili veoma zabrinuti za njega, pa su mu često slali pisma, ali nikada nisu dobijali odgovore. Napokon, stiglo je prvo pismo od sina. Evo šta je pisalo:

“Dragi mama i tata,

Znam da je prošlo mnogo vremena otkako ste poslednji put čuli nešto od mene. Nadam se da će vas sada ova vest umiriti. Na fakultetu mi ide dobro. Imam divne cimere, a profesori su jako ljubazni. Sve je u redu, pa nemate razloga za brigu.

Jedina stvar koja mi pravi probleme je pranje veša. Na početku semestra, dobio sam veliki kesu za prljav veš i sve je bilo u redu. Ali, onda je mašina za veš u studentskom domu prestala da radi. Nije bilo druge nego da nosim svoj veš u gradsku perionicu, što je, naravno, skuplje. Trošio sam skoro sav džeparac na pranje veša. Stoga sam počeo da nosim sve manje i manje garderobe, dok nisam ostao na osnovnom minimumu. Jednog dana, dok sam išao do perionice, primetio sam starijeg gospodina kako izlazi iz perionice sa ogromnom vrećom veša. Izgledao je toliko srećan što je završio s pranjem. Pomislio sam, zašto ja ne bih bio srećan kao on? Tako sam rešio da preuzmem kontrolu nad svojim pranjem veša. Ušao sam u perionicu i upitao radnika da li imaju neki popust za studente. Radnik se nasmejao i rekao mi da je ponedeljak studentski dan i da studenti imaju 50% popusta.

To je bilo kao da je sunce ponovo zasijalo u mom životu! Počeo sam da nosim veš svakog ponedeljka i uskoro sam postao najbolji prijatelj sa radnikom u perionici. Čak mi je počeo davati savete o pranju različitih materijala i o tome kako sačuvati boje. Postao sam pravi stručnjak za pranje veša.

Ali, moram priznati da je bilo trenutaka kada sam želeo da se vratim kući i pustim mamu da se brine o mom vešu. Ah, te studentske muke!

S ljubavlju, Vaš sin”

Pismo je izazvalo osmehe na licima roditelja, ali ih je i umirilo. Shvatili su da njihov sin, iako se suočava s izazovima studentskog života, uspeva da se nosi sa njima na najbolji mogući način. I, naravno, bili su ponosni što je postao pravi stručnjak za pranje veša!

“Tehnička podrška za starije osobe”

Jedan stariji gospodin, koji nije bio baš tehnološki potkovan, odlučio je da kupi računar. Nakon nekoliko dana pokušavanja da ga postavi, odlučio je da pozove tehničku podršku.

Gospodin: “Zdravo, ja sam kupio računar, ali mislim da je pokvaren. Pokušavam da koristim miš, ali on ne radi kako treba.”

Tehnička podrška: “U redu, gospodine. Možete li mi reći šta tačno ne radi s mišem?”

Gospodin: “Pa, pratim uputstva iz priručnika. Kaže da treba da stavim miš na sto. Stavio sam ga na sto, ali on samo stoji tamo. Ne radi ništa!”

Tehnička podrška (malo zbunjena): “Gospodine, da li možete da pomerate miš po stolu?”

Gospodin: “Naravno, pomeram ga. Ali ništa se ne dešava na ekranu.”

Tehnička podrška: “Aha, razumem. Da li miš ima kabl koji je povezan s računarom?”

Gospodin: “Kabl? Nema kabl. Samo ga stavim na sto kao što piše u priručniku.”

Tehnička podrška: “Gospodine, mislim da imamo mali nesporazum. Možete li da proverite da li je miš bežični? Da li vidite neki mali USB prijemnik koji bi mogao da se poveže s računarom?”

Gospodin: “USB prijemnik? Ah, vidim nešto ovde. Treba li to da uključim u računar?”

Tehnička podrška: “Da, gospodine. Taj prijemnik treba da se uključi u USB port na vašem računaru.”

Nakon nekoliko trenutaka tišine, gospodin ponovo uzima telefon.

Gospodin: “Uključio sam prijemnik. Sada miš radi! Hvala vam puno!”

Tehnička podrška: “Nema na čemu, gospodine. Ako imate još pitanja, slobodno nas pozovite.”

Gospodin: “Svakako. A, usput, možete li mi reći kako da pokrenem ovu stvar zvanu internet?”

Tehnička podrška: “Naravno, gospodine. Prvo otvorite svoj pretraživač…”

Tako je stariji gospodin, uz malu pomoć tehničke podrške, uspeo da se uhvati u koštac s modernom tehnologijom. Možda nije bio tehnološki ekspert, ali je bio odlučan da nauči nešto novo svakog dana.