Preminuo je zadarski pevač David Ricov, dalmatinski zabavljač koji je iznenada preminuo noćas u 37. godini života.

Muzikom se bavio od detinjstva, počevši karijeru kao pevač u saradnji sa starijim kolegom Bepom Matešićem. Snimili su mnoge omiljene pesme, a zajedno su nagrađeni grbom Grada Zadra za promociju dalmatinske muzike.

Takođe, bio je zaposlen u Narodnom muzeju u Zadru, a legalnost njegovog zapošljavanja proveravala je policija po nalogu Državnog tužilaštva. Naime, Ricov je 2017. godine zaposlen bez konkursa putem ugovora o delu, dok je u to vreme bio konobar po struci. Njemu je povereno vođenje kulturno-istorijskog spomenika iz 1243. godine.

Rođen je u Zadru 31. avgusta 1986. godine i svoju muzičku karijeru započeo je još u ranom detinjstvu. Prve profesionalne nastupe imao je sa samo 15 godina, nastupajući širom države i inostranstva.

Mladi pevač je usko sarađivao sa Bepom Matešićem, a svoju prvu solističku pesmu “Di vitar ljubi maslinade” objavio je 2012. godine. Učestvujući na raznim festivalima, Ricov je uvek težio promociji dalmatinskog zvuka.

Jedan od poslednjih muzičkih spotova koje je objavio bio je za pesmu “300 ludih svatova”. Poslednjih godina, pored muzičke karijere, Ricov je bio zaposlen u Narodnom muzeju u Zadru i vodio je privatnu firmu koja se bavila arheološkim iskopinama širom države. Više od godinu dana ranije, izrazio je entuzijazam za svoj rad na istraživanju i nalaženju arheoloških artefakata, uključujući i Veneru staru 2000 godina koju su pronašli na zadarskom poluostrvu, a koju planiraju izložiti u muzeju u Biogradu nakon restauracije.